Hunder er fantastiske kjæledyr. De er pålitelige, lojale og ofte veldig kjærlige mot sine eiere. Mange mennesker begynner over tid å se hunden sin som et annet familiemedlem. Derfor er det viktig at du bryr deg om kjæledyret ditt på best mulig måte for å sikre at de lever et sunt, lykkelig og produktivt liv. Følgende tips vil hjelpe deg når du prøver å heve og ta vare på en hundekamerat.

La aldri hunden din ri i en bil usikret. Å sitte på fanget eller i forsetet er farlig både for ham og din evne til å kjøre. Plasser ham alltid i en dyrebærer i passende størrelse eller invester i et sikkerhetsbelte for kjæledyr som holder ham tettsittende og trygg midt i baksetet.

Hunden din har tenner akkurat som deg, så det er fornuftig at han trenger riktig tannpleie. Invester i en hund tannbørste og pusse tennene ofte. Bare å la veterinæren gjøre det ved sine vanlige kontroller er ikke nok. Du kan også kjøpe godbiter som er spesielt ment å hjelpe med kjæledyrets tenner.

Har du en «rynkete» hund, som en bulldog? I så fall må du være samvittighetsfull om pleieprosessen for å holde kjæledyret rent. Etter at du har børstet, ta en baby tørk og bruk den til å komme inn mellom brettene på kroppen. Sørg for at du får dem helt tørre etter å ha gjort det.

Planlegg regelmessige veterinærbesøk. Regelmessige veterinærundersøkelser er ekstremt viktige for hundens generelle helse – som med mennesker er det viktig å fange eventuelle helseproblemer tidlig. Veterinæren vil sørge for at hunden din er oppdatert på vaksinasjonene sine, og se etter andre problemer som vekt og tannproblemer eller parasitter.

Selv om lyden kan være søt, bør hundens negler ikke klikke langs gulvet når den går. Det er et tegn på at neglene er for lange. Neglene bør faktisk bare knapt røre bakken. Søk råd fra en profesjonell om hvilke verktøy som er best for å gi hunden din en pedikyr.

Planlegg en veterinær sjekk for den nye hunden din. Snarest du bringe din ny hunden hjem, lage en utnevnelse med din vet. Din vet kanne lage sunnhet anbefalinger, sikre det vaccinations er helt til dato og hjelpe med opprettholdelsen artikler like loppe bekymre og lated kosten. Samtalen med en vet om din hunden tilværelse spayed eller neutered. Det er mange hjemløse hunder og du ikke ønsker å gjøre problemet verre.

For å sikre at hunden din er sunn, sørg for å tillate det å ha tilgang til rent vann til enhver tid i løpet av dagen. Akkurat som med alle levende vesener, er vann en av de viktigste komponentene. Det eneste unntaket ville være at du ønsker å holde vann fra en valp i tre timer før sengetid.

Hunder og menneskene de tilhører, utvikler ofte et veldig spesielt bånd. Du skylder kjæledyret ditt å gjøre alt du kan for å sikre at de er trygge og glade mens de er i din omsorg. Rådene som er inkludert i denne artikkelen vil gi deg et forsprang på å sørge for at du gir hunden din det livet den fortjener.

Vet Om Hjørnetenner